albinutavesela-ong.rositemap

17 septembrie 2012, un nou început de an școlar

Prima zi din anul școlar este așteptată cu emoție de preșcolari, părinți, cadre didactice, însă, pentru fiecare, ea are o importanță diferită.

Copiii care au mai frecventat grădinița sunt nerăbdători să-și întâlnească prietenii din grupă, și pe doamnele educatoare.

Cei care vin pentru prima dată, au un sentiment de neliniște, dar sunt încrezători că mama sau tata vor sta cu ei, că împreună cu aceștia și ceilalți copii se vor juca toată ziua, fără să doarmă, fără să mănânce;

Părinții copiilor, în special ai celor de grupă mică, sunt cei mai neliniștiți, pentru că nici unul dintre ei nu poate anticipa cu precizie reacția emoțională a  copilului său  în prima zi  de grădiniță și în următoarele sau cum va reuși să construiască o relație benefică pentru micuț, cu doamna/doamnele educatoare  ori cu restul personalului din grădiniță.

Cadrele didactice, cu precădere cele care vor avea grupe noi, sunt la fel de emoționate/neliniștite ca restul participanților la actul de educație: cele care au continuitate la grupă, abia așteaptă să vadă cât de mult au crescut copiii și cât de frumoși sunt, iar cele care așteaptă preșcolari  noi au temeri cu privire la gradul de integrare/socializare al acestora în grup.

Prin urmare, toată lumea are emoții în prima zi de școală, de aceea  Asociația ,,Albinuța Veselă” urează succes tuturor  și o colaborare cât mai fructuoasă  în cadrul proiectelor educaționale organizate de aceasta  împreună cu grădinița.

Iată câteva gânduri pozitive cu privire la actul educației și la educatori exprimate de oameni celebri:

„Noi, cei mari, uităm adesea c-am fost copii. Uităm cum eram, ce simțeam și cum judecam când eram copii. Și lucrul acesta ar trebui să ni-l aducem aminte mai ales când ne găsim în fața copiilor” (Alexandru Vlahuță)

„Nu există artă mai frumoasă decât arta educației. Pictorul și sculptorul fac doar figuri fără viață, dar educatorul creează un chip viu; uitându-se la el se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu”             (Sf. Ioan Gură de Aur)

„A educa e mai greu decât a studia, de aceea sunt puțini educatori în mulțimea de învățați”                          (Vasile Conta)

Comentariile sunt inchise.